Sömnproblem.


Jag har hittat en sida där man kan få lite tips om man har svårt att somna. Så tänkte dela med mig av dem. Jag har riktigt svårt att somna, det är en kamp varenda natt. Men här är några tips iallafall.

  • Tänk på ett ämne som är lagom engagerande och bara det. Tänk på samma sätt in dig i ett halvtråkigt scenario. Exakt hur du kommer att ha dina morgonrutiner imorgon, vad du kommer att äta till frukost osv. På så sätt håller du dig borta från stressande ämnen men tråkar ut hjärnan tillräckligt för att den ska koppla av.
  • Ät något sockerrikt. Först får du en sockerchock som gör dig väldigt pigg, sen sätter insulinet igång och sockerdippen gör dig "lägre" än innan. Tänk på hur man brukar känna sig efter en middag.
  • Drick mjölk eller varm choklad.
  • Acceptera faktumet att du inte kan somna eller att du kommer att få lite sömn inatt. Du kommer att få en jobbig dag imorgon men det kan lösas till viss del med kaffe och dylikt. Det är inte hela världen! Genom att acceptera detta faktum tar du bort moment-22 stressen man får. Man blir stressad över att man inte kan somna och kan inte somna för att man är stressad. Strunta i att försöka. Njut av att du, just nu, är ledig och inte behöver göra nånting istället!

  • Puss på er.


    Kommentarer
    Postat av: Patricia Klinteberg

    Tur man (oftast) inte har svårt att somna ;)

    2009-02-09 @ 17:19:31
    URL: http://patricias.blogg.se/
    Postat av: Hannah

    Heh, jag skrev om exakt samma sida igår ;)

    2009-02-10 @ 17:46:41
    URL: http://uglies.blogg.se/

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0